مجهز به دستگاه های پیشرفته تشخیصی                                     پیشرو در ارائه خدمات آنلاین

منشور آزمایشگاه

Rose Lab

منشور اخلاقی آزمایشگاه رز

یکی از اهداف اصلی و مسئولیتهای مهم آزمایشگاه  رز  تأمین رضایت آگاهانه مشتریان میباشد و از مهمترین وظایف این آزمایشگاه دادن اطلاعات و آگاهی کامل به مشتریان در ارتباط با حقوق مادی و معنوی خود نسبت به آزمایشگاه می باشد که میتواند سطح خواسته های منطقی و غیر منطقی مشتریان نسبت به آزمایشگاه را روشن نماید. استاندارد خدمات آزمایشگاهی مورد استفاده در این آزمایشگاه - ISO-۹۰۰ ۱، ISO ۱۰۰۰۲ ، الزامات آزمایشگاه سلامت مرجع و بهره گیری از الزامات فنی و مدیریتی ۱۵۱۸۹-ISO می باشد.

توجه به حفظ حقوق و رعایت کرامت انسانی مراجعین و گیرندگان خدمات آزمایشگاه ها از جمله اولویتها و ضروریتهایی است که به موازات استقرار سیستمهای مدیریت کیفیت میتواند تاثیر بسزایی در افزایش رضایتمندی مراجعین و نیز کارآیی مراکز آزمایشگاهی داشته باشد. از آنجا که طبق دستورات دین مبین اسلام و بر اساس قانون اساسی کشورمان توجه به کرامت والای انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، آزمایشگاه نیز به عنوان یکی از مهمترین گروههای ارائه دهنده خدمات در نظام سلامت کشور ، در قبال نفس و جان گیرندگان خدمات بیماران / مراجعین) ، مسئولیتی ویژه ای دارا می باشد. منشور حقوق مراجعین، راهنمای نظام مندی برای شکل دهی رفتار اخلاقی کارکنان آزمایشگاه است و با هدف حفظ ارتقا و تحکیم رابطه انسانی میان ارائه کنندگان و گیرندگان خدمات سلامت تنظیم شده است.

مفاد منشور:

۱ - دریافت خدمات آزمایشگاهی به نحو شایسته حق مراجعین است. خدمات آزمایشگاهی باید به گونه ای ارائه شود که :

● براساس دانش معتبر و مطابق با استاندارد های ملی باشد. شایسته شان و منزلت انسان و با احترام به ارزش های و اعتقادات فرهنگی و مذهبی باشد.

●بر پایه صداقت ، انصاف، ادب و همراه با برخورد مناسب باشد. بر اساس نظم و انضباط ، وجدان کاری و پرهیز از هرگونه سهل انگاری باشد.

●عادلانه و فارغ از هر گونه تبعیض ناروا از جمله جنسیتی ، قومی فرهنگی مذهبی و نوع بیماری باشد.

●توجه ویژهای به حقوق گروههای آسیب پذیر جامعه داشته باشد. 

●زمان انتظار مراجعین در حوزه پذیرش و گزارش دهی متناسب و تعریف شده باشد.

●نتایج آزمایشها توسط مسئول فنی آزمایشگاه تایید شده باشد.

●از نظامات دولتی و صنفی و مقررات مربوطه تبعیت گردد. هر گونه نیاز به تکرار آزمایش و یا عدم پاسخ گویی به موقع شفاف و در اسرع وقت اطلاع رسانی شود.

●جواب آزمایش های اورژانسی در زمان تعیین شده آماده و ارائه گردد. آزمایش هایی که در محدوده بحرانی قرار دارند، به صورت فوری و به نحو مقتضی گزارش شده و به بیمار اطلاع بیمار یا پزشک معالج رسانده شود.

●اطلاعات مورد نیازی که ممکن است در تفسیر نتایج آزمایش موثر باشد، به صورت کاملاً محرمانه دریافت گردد

۲- اطلاعات باید به نحو مطلوب و به میزان کافی در اختیار مراجعین قرار گیرد.

محتوای اطلاعات باید شامل موارد ذیل باشد :

●مفاد منشور حقوق مراجعین به نحو مقتضی

●شرایط و نحوه آمادگی قبل از نمونه گیری ، عوارض ناشی از نمونه گیری، نحوه پیشگیری از عوارض و هزینه آزمایش ها

●نام ،مسئولیت و رتبه حرفهای افراد ارائه دهنده خدمات

●ضوابط و هزینه های قابل پیش بینی و ضوابط بیمه ای

●آگاهی از اقداماتی که ماهیت پژوهشی و یا آموزشی دارند حق انتخاب و تصمیم گیری آزادانه مراجعین در دریافت خدمات آزمایشگاهی باید محترم شمرده شود.

محدوده انتخاب و تصمیم گیری درباره موارد ذیل می باشد 

●انتخاب آزمایشگاه برای انجام آزمایشات ،مختلف بطوری که آزمایشگاه وظیفه اخلاقی خود میداند که از هرگونه فعالیت غیر حرفه ای و غیر اخلاقی جهت جلب مراجعین و بیماران به آزمایشگاه خودداری نماید.

●تصمیم گیری در زمینه شرکت یا عدم شرکت در هر گونه پژوهش و آموزش ، با اطمینان از اینکه انتخاب وی تاثیری در تداوم و نحوه دریافت خدمات نخواهد داشت.

۴-خدمات آزمایشگاهی باید مبتنی بر احترام به حریم خصوصی مراجعین و رعایت اصل رازداری و امانت داری باشد.

●رعایت اصل رازداری در مورد تمامی اطلاعات مربوط به مراجعین الزامی است مگر در مواردی که قانون آن را استثنا کرده باشد مانند گزارش بیماریهای واگیردار و ثبت موارد سرطانی

●در کلیه مراحل باید به حریم خصوصی مراجعین احترام گذاشته شود. ضروری است بدین منظور امکانات لازم جهت حفظ حریم خصوصی مراجعین و رعایت طرح انطباق فراهم گردد. 

●جواب آزمایشها فقط به خود فرد ، افراد مجاز از طرف فرد و افرادی که به حکم قانون مجاز تلقی میشوند، ارائه شود.

۵-دسترسی به نظام کارآمد رسیدگی به شکایات و پیشنهادات حق مراجعین است.

●هر فرد حق دارد در صورت ادعای نقض حقوق خود که موضوع این منشور است، بدون اختلال در کیفیت دریافت خدمات سلامت به مقامات ذی صلاح شکایت نماید.

●افراد حق دارند از نحوه رسیدگی و نتایج شکایت خود آگاه شوند. خسارت ناشی از خطای ارائه کنندگان خدمات باید پس از رسیدگی واثبات خطا ، مطابق مقررات در کوتاه ترین زمان ممکن جبران شود.

موسس و مدیریت آزمایشگاه  رز

دكتر  سید محمد یزدانی