مجهز به دستگاه های پیشرفته تشخیصی                                     پیشرو در ارائه خدمات آنلاین

ازمایشات تیروئید

راهنمای مراجعین
portfolio image

TSH●TT3●TT4●FT3●FT4 T3UP●FTI●antiTPO

 

خون گیری باید قبل از مصرف دوز داروی روزانه انجام شود.- در صورت تغییر دوز داروی مصرفی ، حداقل دو هفته پس از مصرف دوز جدید برای انجام آزمایش هورمون های تیروئیدی اقدام شود. 

 

 

TSH

شرایط و ملاحظات نمونه گیری: نوع نمونه قابل اندازه گیری سرم • نیازی به محدودیت غذایی یا مایعات نمی باشد. و در نوزادان با سوراخ کردن پاشنه پا خون گیری نمایید. • هورمون محرکه تیروئید دارای ریتم شبانه روزی می باشد، به صورتیکه بالاترین حد، ۲ تا ۴ صبح و کمترین مقدار، ۴ تا ۸ عصر می باشد.

 

TT3

شرایط و ملاحظات نمونه گیری: : نوع نمونه قابل اندازه گیری سرم • نیازی به ناشتایی نمی باشد. • بیمار با تأیید پزشک باید هرگونه داروی مؤثر بر نتایج آزمون را قبل از نمونه گیری قطع نماید. • مصرف اخیر هرگونه داروی مرتبط با تست را سؤال نموده و روی برگه بیمار ثبت نمایید. • سن مراجعه کننده حائز اهمیت بوده و آن را در برگه آزمایش درج کنید.

 

 TT4

شرایط و ملاحظات نمونه گیری: • نیازی به ناشتایی نمی باشد. و در صورت امکان از بیمار بخواهید تا مصرف داروی T۴ اگزوژن را یک ماه قبل از آزمایش قطع کند. . در نوزادان غالبا از پاشنه پا نمونه گیری صورت می گیرد. • مصرف اخیر هرگونه داروی مرتبط با تست را سؤال نموده و روی برگه بیمار ثبت نمایید.

 

FT3

شرایط و ملاحظات نمونه گیری: : نوع نمونه قابل اندازه گیری سرم و پلاسما • نیاز به ناشتایی نمی باشد. • به بیمار تذکر دهید که مصرف قرص های تیروئید را به مدت یک ماه قطع کند. و در صورت استعمال دارو توسط بیمار پیش از انجام آزمایش، شرح حال دارویی بیمار را روی برگه آزمایش بنویسید. • سرم جداشده باید شفاف و عاری از فیبرین، همولیز و یا لیپمیک باشد. 

 

  FT4

شرایط و ملاحظات نمونه گیری: : نوع نمونه قابل اندازه گیری ترجیحا سرم، پلاسما ممکن است استفاده شود. و نیاز به ناشتایی نمی باشد. و در صورت استعمال دارو توسط بیمار پیش از انجام آزمایش، شرح حال دارویی بیمار را روی برگه آزمایش بنویسید. • سرم جداشده باید شفاف و عاری از فیبرین، همولیز و یا لیپمیک باشد.

 

T3UP

شرایط و ملاحظات نمونه گیری: : نوع نمونه قابل اندازه گیری سرم و پلاسما • نیازی به ناشتایی نمی باشد. • در صورت استعمال دارو توسط بیمار پیش از انجام آزمایش، شرح حال دارویی بیمار را روی برگه آزمایش بنویسید. • سرم جداشده باید شفاف و عاری از فیبرین، همولیز و یا لیپمیک باشد. و حداکثر تا ۲ ساعت پس از نمونه گیری، نمونه را سانتریفیوژ نموده و سرم را جدا کنید.

 

T3UP با اندازه گیری TBG ازاد به طور غیر مستقیم بیانگر FreeT4 است‌.

برای افتراق اختلالات پروتئینی از بیماریهای تیروئیدی  استفاده میشود.

اختلالات هایپرپروتئینیمی مانند: حاملگی هپاتیت حاد و مصرف داروهای OCP که باعث اتصال بیشتر T4 به TBG میشوند و  هومون ازاد کم میشوند

اختلالات هایپوپروتئینمی مانند: کوشینگ سوء تغذیه سندرم نفروتیک هپاتیت مزمن و مصرف داروهای فنی توئین سالیسیلات و هپارین و انتی بیوتیکها که با T4 برای اتصال به TBG رقابت میکنند و باعث افزایش هومون ازاد میشوند

 


 

FTI  

Free Thyroxin Index=Total T4×T3RU/100

TT4 ug/dl

% T3RU

FTI normal range:1.2-4.9 index

 

FTI بیانگر منبع تولید FreeT3 است که باعث تنظیم TSH میشود.

در اختلالات تیروئیدی تحت بالینی : TSH تغییرکرده ولی T4 طبیعی ماندهاست.

در اختلالات پروتئینی T4تغییر کرده ولیTSH طبیعی مانده است.

در اختلالات یوتیروئید بیمار:  بیماری حاد و شدید در غیاب بیماری تیروئیدی زمینه ای موجب اختلال در سطح هورمون تیروئیدی یا TSH در گردش شده است بنابراین در بیماران بدحال باید از تست روتین عملکرد تیروئید پرهیز شود مگر اینکه اختلال تیروئید قویاً مورد شک باشد. شایعترین الگوی سندرم یوتیروئید بیمار T3 توتال و آزاد پائین و TSH و T4 طبیعی است در بیماران شدیداً بدحال ممکن است T4 توتال هم کاهش یابد ولی T4 آزاد طبیعی است . TSH ممکن است کمتر از 1/0 mU/L تا بیش از ۲۰ mU/L متغیر باشد و پس از بهبود بیماری طبیعی شود. جز در صورت وجود شواهد تاریخچه ای یا بالینی هیپوتیروئیدی در بقیه موارد نباید هورمون تیروئید تجویز گردد و باید پس از بهبودي تست عملکرد تیروئید تکرارشود.

 

 anti TPO

شرایط و ملاحظات نمونه گیری: امادگی خاصی لازم ندارد.نمونه همولیز یا لیپمیک شدید مورد قبول نمی باشد. : این آزمایش غالبا به همراه آزمون آنتی بادی ضد تیروگلوبولین Antithyroglobulin Antibody انجام می گیرد تا حساسیت و اختصاصیت آن افزایش یابد. در ۱۲% زنان و 1% مردان سالم و بدون علامت ممکن است Anti-TPO مثبت (با تیترهای پائین) گردد.