مجهز به دستگاه های پیشرفته تشخیصی                                     پیشرو در ارائه خدمات آنلاین

ازمایشات ایمونولوژی

راهنمای مراجعین
portfolio image

CRP●Ig●Complement ColdA●Cfixation●RIA●IF

روش کیفی آزمایش CRP-Latex :

قبل از انجام آزمایش سرم و جعبه آزمایش را از یخچال بیرون آورده و مدت حدود ۱۵ دقیقه در محیط آزمایشگاه قرار دهید تا به حرارت محیط برسند.

-۱- در روی یک لام بزرگ تیره که معمولاً همراه جعبه آزمایش میباشد یک قطره سرم بیمار حرارت دیده یک قطره سرم کنترل مثبت و یک قطره سرم کنترل منفی را در سه نقطه لام قرار دهید.

-۲- شیشه محتوی آنتی ژن لاتکس را به آرامی تکان داده تا به صورت محلول یکنواخت درآید و سپس با قطره چکان همراه بر روی هر کدام از سرمهای فوق یک قطره از این آنتی ژن را اضافه کنید. با اپلیکاتورهای چوبی جداگانه هر کدام از سرمها را با آنتی ژن مخلوط نموده و به اندازه دایره ای به قطر ۲.۵ سانتیمتر بر روی لام پهن نمایید.

۴- لام را در دست یا روی روتاتور به آرامی حرکت دورانی داده و نتیجه آگلوتیناسیون را در زیر نور یک چراغ در مدت معینی که در بروشور ذکر شده بخوانید.

 

 

ایمونوگلوبین ها

شرایط و ملاحظات نمونه گیری
• نوع نمونه قابل اندازه گیری سرم تازه
• نیاز به ناشتایی یا آمادگی بخصوصی ندارد.
• ترجیحاً پس از نمونه گیری وریدی بلافاصله سرم را جدا کرده و آن را تا زمان آزمایش در ۴ درجه نگهداری کنید.
نمونه شدیداً لیپمیک مورد قبول نمی باشد.

 


IgA 

 

 IgE

 

IgG

 

IgM

گ

کمپلمان

 شرایط و ملاحظات نمونه گیری

• نوع نمونه قابل اندازه گیری سرم

• ترجيحا بیمار ناشتا باشد

• بلافاصله بعد از نمونه گیری لوله حاوی نمونه بر روی یخ مرطوب قرار گیرد.

. سانتریفیوز و جداسازی سرم در کوتاه ترین زمان ممکن جدا گشته بلافاصله نمونه فریز گردد.

از ذوب و فریز مکرر نمونه خود داری کنید.

. نمونه پلاسما قابل قبول نیست.

• نمونههای فریز نشده یا در یخچال نگهداری شده، نمونه های لخته‌و نمونه های شدیدا لیپمی مورد قبول نمی باشد.

C2

 

C3

 

C4

گ

 

تست اگلوتیناسیون سرد

چرا و چه موقع درخواست می شود

عفونت مایکو پلاسما پنومونیه مونو- نوکلئوز عفونی-مالتیپل میلوما

اگلوتینهای سرد به دسته ای از اتوآنتی بادیهای گفته می شود که با بعضی از آنتی ژنهای گروه خونی در سطح گلبولهای قرمز در حرارت پائین تر از حرارت طبیعی بدن واکنش نشان میدهند.

این آنتی کرهای سرد ماکروگلبولینهایی هستند که در حرارت های ۳۲-۲۸ درجه فعالیت داشته اگر همولیز کننده باشند در حضور کمپلمان و 6.3=PH بوده از طرفی چسبندگی این آنتی کرها به گلبول قرمز کامل - فوری و قابل برگشت است .

آگلوتیناسیون سرد ، آنتی بادیهایی معمولا از نوع IgM هستند که باعث می شوند تا گلبولهای قرمز خون در دمایهای پائین به هم بچسبند.افزایش گذرای این آنتی بادیها در طول بیماریهای عفونی ویژه و مشخصا در پنومونی های آتیپیک ، مشهود است. مقادیر اندک ممکن است در انسان های سالم هم وجود داشته باشد این آزمایش به طرز مطمئنی این پنومونیها را در عرض ۱ الی ۲ هفته بعد از شروع شناسایی می کند. هر چند آگلوتینینهای سرد در دمای مرکزی بدن بی اثر می باشند ، برخی در نواحی باز پوست در دماهای ۲۸ درجه الی ۳۲ درجه سانتی گراد فعال می شوند و ایجاد رنگ پریدگی و آکروسیانوز می کنند (سندرم رینود). همچنین بی حسی دستها و پاها را ایجاد می کنند. تجمع آگلوتیناسیون وسیع تمام نمونه خون هنگامی که آن را تا دمای ۲۰- درجه سرد کنیم دیده می شود که اوج آن در ۴ درجه بوده و دمایی که در آن تغییرات با گرم کردن برگشت پذیر هستند ۳۷ درجه میباشد با این وجود، پس از گرم کردن هم کمپلمان ها روی سلول باقی بیماران دارای تیترهای بالای آگلوتینهای سرد ، مثل کسانی که میتلا به پنومونی آتیپیک اولیه هستند ، ممکن است پس از تماس مکرر با سرما ، دچار آنمی همولیتیک حاد گذرا .شوند بیماران دارای تیترهای دائما بالا ، ممکن است دچار آنمی همولیتیک مزمن گردند.

 

موارد افزایش عفونت مایکو پلاسما پنومونیه مونو- نوکلئوز عفونی-مالتیپل

میلوما

شرح روش

تیتر با ایجاد رقت های دو برابری سریالی سرم بیمار در سالین 0.9 درصد تعیین می شود. گلبول های قرمز شاخص گروه  اضافه می شوند و سپس مخلوط سرم-سلول به مدت 20 دقیقه در دمای 0 تا 5 درجه سانتیگراد انکوبه می شود و

محدوده نقطه پایانی تیتر تعیین می شود.

نتیجه ازمایش آگلوتینین سرد معمولاً به عنوان تیتر گزارش می شود. تیترهای 1:64>  معمولا  باعث بیماری نمیشوند.افراد مبتلا به سندرم اگلوتینین سرد این انتی بادی ها بسیار بیشتر است(>1:512)

 

 

 

 (1) تست فیکساسیون کمپلمان (CFT :) : هنگامی که آنتی بادی با آنتی ژن ، ترکیب میشود کمپلمان را فعال نموده و آن را مصرف می.کند برای انجام تست فیکساسیون کمپلمان، ابتدا سرم تازه انسان را به مدت 30 دقیقه در دمای 56 درجه سانتی گراد حرارت میدهیم تا این که کمپلمان موجود در آن غیر فعال شود. سپس تست فیکساسیون کمپلمان را در دو مرحله انجام می دهیم . ابتدا سرم بیمار را با آنتی ژن ویروس و پروتئینهای کمپلمان مجاور میکنیم سپس در مرحله ،بعدی گلبولهای قرمز گوسفند و آنتی بادی بر ضد این گلبولها را اضافه می.کنیم اگر در سرم بیمار آنتی بادی وجود داشته باشد و کمپلمان را مصرف کرده باشد در پایان مرحله دوم لیز گلبولهای قرمز گوسفند مشاهده نمیشود و بلعکس

نکته تست فیکساسیون کمپلمان به طور وسعی در تشخیص عفونت های ویروسی استفاده می شود 

  (RIA) تست رادیوایمونوواسی

این تست مشابه الایزا است اما در اینجا از آنتی هیومن که با مواد رادیواکتیو نشان دار شده اند استفاده میشود

این تست به علت اینکه نیمه عمر مواد رادیواکتیو کوتاه است و خطراتی را برای کارکنان آزمایشگاه به همراه دارد از این تست برای تشخیص برخی از در عفونت ویروس Anti-HB عفونتهای ویروسی مانند اندازه گیری هپاتیت استفاده میشود

 (IF) تست ایمونو فلورسانس 

از تست ایمونوفلورسانس غير مستقیم برای اندازه گیری آنتی بادی های ضد استفاده می.شود در این تست سلولهای آلوده به ویروس را در  سطح لام ميكروسکوپیک تثبیت میکنند سپس رقتهای سرمی را بر روی اسلایدها اضافه کرده و به مدت ،کافی انکوبه .میکنیم در مرحله بعدی ،  آنتی هیومن نشاندار با ماده ایمونوفلورسانس را می افزایند. این لام ها در زیر میکروسکوپ ایمونوفلورسانس از نظر درخشندگی مورد بررسی قرار می گیرند. در صورتی که در سرم بیمار آنتی بادی وجود داشته باشد و به آنتی ژن ویروس در سطح سلولهای آلوده اتصال یافته باشد ، در شکل نقاط درخشان مشاهده خواهد شد