مجهز به دستگاه های پیشرفته تشخیصی                                     پیشرو در ارائه خدمات آنلاین

Peripheral Blood Atlas

portfolio image

  

Microcyte : گلبول قرمز کوچکتر از ۶ میکرون است یعنی کوچکتر از هسته لنفوسیت  و در کم خونی فقر ،آهن، تالاسمی مسمومیت با سرب هموگلوبینوپاتی E و آنمی ناشی از بیماریهای مزمن مشاهده میشود.

 

Macrocyte : گلبول قرمز بزرگتر از ۹ میکرون یعنی بزرگتر از هسته لنفوسیت است. در کم خونی مگالوبلاستیک ،بیماریهای ،کبدی، کم کاری تیروئید، الكليسم، مراحل نهایی آنمی آپلاستیک و رتیکولوسیتوز مشاهده میشود.

 

Hypochrome : گلبول قرمزی که هاله روشن مرکزی آن افزایش یافته است (قطر) هاله) مرکزی بیش از یک سوم قطر سلول .است در کم خونی فقر ،آهن تالاسمی، مسمومیت با سرب و آنمی ناشی از بیماریهای مزمن مشاهده میشود.

 

Anisochrome : این وضعیت نشان دهنده حضور دو جمعیت سلولی در اسلاید میکروسکوپی است مانند هیپوکروم و نورموکروم، به این حالت Dimorphic pattern نیز می.گویند. در مواردی نظیر انتقال خون دوره درمان آنمی فقر آهن و نیز در رفراکتوری آنمیا دیده میشود.

 

Acanthocyte : گلبول قرمز دارای زواید بلند و نامنظم که تعداد آنها معمولا کمتر از ۱۰ عدد است. نام دیگر آن Spurs cell میباشد این حالت در بیماریهای کبدی آبتالیپوپروتئینمی، بعد از طحال ،برداری فنوتیپ مک لود و در فقر LCAT مشاهده میشود.

 

Echinocyte : گلبولهای قرمز دارای غشای سیتوپلاسمی ناهموار است و تعداد این ناهمواریها در سطح سلول بیش از ۱۰ زائده کوتاه نوک تیز یا نوک پهن میباشد واژه های cell Created و cell Burr نیز به همین معنی هستند این حالت در اورمی، کارسینوما زخم معده کمبود آنزیم پیروات کیناز بیماریهای کبدی و نیز به صورت آرتیفکت دیده میشود در حالت آرتیفکت تمامی گلبولهای قرمز به این شکل دیده میشوند و یا اینکه در برخی نواحی اسمیر این حالت دیده میشود

 

Ovalocyte : گلبول قرمز بیضی شکل یا تخم مرغی شکل است در الیپتوسیتوز ارثی فقر ،آهن تالاسمی، میلوفیبروز و کم خونی مگالوبلاستیک دیده میشود.

 

Eliptocyte : گلبولهای قرمز سیگاری شکل و کشیده هستند. این حالت در الیپتوسیتوز ارثی، فقر آهن، تالاسمی، آنمی داسی ،شکل فنوتیپ لیچ (فقدان آنتی ژنهای گروه خونی (گربیچ و کم خونی مگالوبلاستیک دیده میشود.

 

Schistocyte : گلبول قرمز شکسته شده است که به اشکال مختلف قابل مشاهده میباشد. Helmet cell نیز نامیده میشوند.این اشکال در برخی حالات سوختگی شدید کم خونی همولیتیک کم خونی میکروآنژیوپاتیک پرکاری طحال، تالاسمی ماژور، متاپلازی ،میلوئید دریچه مصنوعی ،قلب، متاستاز و برخی حالات دیگر دیده میشود

 

Bite cell : یک شکل نامنظم از اریتروسیتها که در برخی از موارد آنمی همولیتیک مرتبط با شیمی درمانی دیده می.شود در این سلولها یک یا دو قسمت نیم دایره ای شکل از حاشیه سلول برداشته شده است و هنگامیکه دارو قطع میشود این سلولها هم ناپدید میشوند.

 

Pincer cell : سلولهایی هستند که گویی بخشی از ماده سلولی آنها به وسیله گاز انبر برداشته شده است.اینها احتمالاً فرایند قطعه قطعه شدن را نشان میدهند گاهی اوقات راکتی یا قارچی شکل است که معمولا در پرکاری طحال دیده میشود

 

Blister cell : گلبول قرمزی که هموگلوبین در نیمی از سلول تمرکز یافته و نیمه دیگر سلول تقریباً خالی است و منظره شبیه تاول پیدا کرده است.

 

Ghost cell : گلبولهای قرمزی است که تمام محتویات سیتوپلاسمی را به علت لیز سلولی از دست داده است و فقط غشاء سیتوپلاسمی خارجی آن باقی مانده است

 

Folded cell :  گلبولهای قرمز تا خورده در تالاسمی و هموگلوبینوپاتی C دیده میشود

 

Tear drop : گلبول قرمز قطره ای شکل که داکروسیت نیز نامیده می.شود این حالت در آنمی فقر،آهن ،تالاسمی میلوفیبروز همولیزهای داخل رگی و تومورهای متاستاتیک و کم خونیهای همولیتیک دیده میشود.

 

Target cell : گلبول قرمز شبیه سیبل هدف که در کم خونی داسی ،شکل هموگلوبینوپاتی ،C، تالاسمی، بیماریهای کبد و به صورت آرتیفکت در اسمیر با غلظت نامناسب EDTA دیده میشود.

 

Sickle cell : گلبول قرمز کمانی شکل که در دو انتها نوک تیز است و ممکن است به شکلهای v یا s نیز دیده شود این حالت در هموگلوبینوپاتی SC تالاسمی سیکل سل و کم خونی داسی شکل دیده میشود.

 

Stomatocyte : گلبول قرمزی است که هاله روشن مرکزی آن بیضی شکل شده است در استوماتوز ارثی، کم خونی،همولیتیک افراد nullah بیماریهای انسدادی کبد و نیز بصورت آرتیفکت مثلا) نمونه ای که در مجاورت EDTA مانده (باشد مشاهده میگردد.

 

Spherocyte : گلبول قرمز فاقد هاله روشن مرکزی است در كم خونی همولیتیک ،اتوایمیون پرکاری طحال سوختگی و نیز بصورت آرتیفکت در انتهای گسترش خونی دیده میشود.

 

Polychromasia : گلبول قرمز به رنگ آبی خاکستری به علت حضور مقادیر زیادی RNA و ریبوزوم میباشد، از گلبول قرمز بالغ بزرگتر است و امکان دارد که فاقد هاله روشن مرکزی .باشد در رنگ آمیزی رومانوفسکی پلی کرومازی و در رنگ آمیزی حیاتی رتیکولوسیت هستند. این حالت در آنمی همولیتیک و خونریزی حاد دیده میشود.

 

Autoagglutination : این حالت عبارت از تجمع گلبولهای قرمز در سطح گسترش خونی است و در اثر حضور اتوآگلوتینینهای سرد در پلاسما و نیز در ماکروگلوبولینمی دیده میشود.

 

Rouleaux formation : حالتی است که گلبولهای قرمز به شکل سکه روی هم قرار میگیرند این حالت در افزایش ،فیبرینوژن گلبولین یا کلسترول پلاسمایی و نیز در پاراپروتئینمی میلوم ،مولتیپل ماکروگلبولینمی والدن اشتروم و به صورت آرتیفکت در نواحی ضخیم اسمیر خونی مشاهده میشود

 

Howell jolly body :یک تا دو عدد گرانول گرد منظم از جنس و رنگ هسته در حاشیه گلبول قرمز دیده میشود در رنگ آمیزی حیاتی به رنگ ارغوانی تیره است باید از رتیکولوسیت تشخیص داده شود. این حالت درآنمی همولیتیک پس از طحال برداری، کم خونی سیدروبلاستیک انمی مگالوبلاستیک، تالاسمی و کم خونی داسی شکل دیده میشود.

 

Heinz body :اجسامی به قطر یک الی سه میکرون،غشاء ،نامشخص در حاشیه سلول از جنس هموگلوبین دناتوره شده هستند که صرفا با رنگ آمیزی حیاتی قابل روئیت است البته در رنگ آمیزی اخیر به رنگ سبز آبی روشن است که باید از رتیکولوسیت تشخیص داده شود. این اجسام در فقر G6PD تالاسمی و هموگلوبین های ناپایدار دیده میشود

 

Pappenheimer body : درون گلبولهای قرمز گرانولهای منفرد آبی رنگ از جنس آهن دیده میشود. این حالت در رنگ آمیزی رومانوفسکی دیده میشود. در رنگ آمیزی حیاتی تمایز آن از رتیکولوسیت مشکل است و فقط با رنگ آمیزی آهن میتوان از حضور آن مطمئن شد. در رنگ آمیزی ،آهن گلبول قرمز حاوی چنین گرانولهایی را سیدروسیت مینامند این حالت در آنمی همولیتیک پس از طحال برداری و در کم خونی سیدروبلاستیک مشاهده میشود

 

Basophilic stippling : درون گلبولهای قرمز گرانولهای آبی ،تیره نامنظم و به تعداد زیاد از جنس RNA و پلی ریبوزوم دیده می.شود این حالت در رنگ آمیزی رومانوفسکی دیده میشود اگر نمونه خون به مدت طولانی در مجاورت EDTA ،بماند این گرانولها دیده نمیشوند این حالت در تالاسمی مسمومیت با سرب سندرومهای میلودیسپلاستیک کمبود پیریمیدین نوکلئوئیدوز و آنمی مگالوبلاستیک دیده میشود.

 

Reticulocyte : به اندازه ۷ تا ۱۰ میکرون است. فاقد هسته بوده و دارای سیتوپلاسم صورتی مایل به خاکستری و بدون گرانول .است بطور نسبی ۰/۵ تا ۲ درصد گلبولهای قرمز خون محیطی را به خود اختصاص میدهد. در رنگ آمیزی حیاتی دارای حداقل دو انکلوژن رشته) یا (گرانول آبی رنگ است.

 

Siderocyte : اریتروسیتهایی هستند که دارای یک یا چند گرانول محتوی آهن به اندازه های مختلف میباشند و در واکنش آبی پروس دیده میشوند. گاهی اوقات به صورت دانههای بازوفیلیک در اسلایدهای رنگ آمیزی شده با روشهای رومانوفسکی دیده میشوند و ممکن است به عنوان اجسام پاپنهایمر تلقی شوند.این سلولها در اختلالات مرتبط با سنتز هموگلوبین در خون محیطی دیده میشوند مانند تالاسمی و مسمومیت با سرب

 

Hemoglobin : دانه های آبی کمرنگ درون گلبولهای قرمز که صرفا در رنگ آمیزی حیاتی قابل روئیت میباشند. سلولی که دارای چنین گرانولهایی باشد اصطلاحا ball Golf نامیده میشود در بیماری هموگلوبین H علاوه بر اجسام ،فوق آنیزوسیتوز پوئی کیلوسیتوز، تارگت سل و گلبولهای هیپوکروم دیده میشود

 

Hemoglobin : اجسام باسیلی شکل زاویه داری از جنس هموگلوبین و به رنگ قرمز مایل به قهوه ای که در درون یا بیرون گلبول قرمز مشاهده میشوند اجسام مذکور با رنگ آمیزی رومانوفسکی رنگ گرفته و اصطلاحاکریستال هموگلوبین C نامیده میشود. در بیماری هموگلوبین C علاوه بر اجسام ،فوق، تارگت سل نیز به وفور دیده میشود

 

 Cabot ring : حلقه ارغوانی رنگ و گرد یا به اشکالی شبیه عدد 8 انگلیسی و یا علامت سئوال در داخل گلبول قرمزاز جنس میکروتوبولهای باقیمانده از دوک تقسیم هسته که بطور غیرطبیعی مجتمع شده و به صورت کلاف قابل رنگ آمیزی در ،آمده دیده میشود. این حالت در رنگ آمیزی رومانوفسکی دیده میشود. در تالاسمی، مسمومیت با سرب و آنمی مگالوبلاستیک مشاهده میشود.

 

Plasmodium falciparum : از ویژگیهای آن این است که گامتوسیتهای هلالی شکلی دارد تروفوزوئیتهای رشد حلقه ای شکل  دارد. مروزوئیتها و گامتوسیتهای نارس بندرت در خون محیطی دیده می.شود در لام خون محیطی بیماران آلوده به این نوع پلاسمودیوم معمولا فقط تروفوزوئیت جوان و گامتوسیتهای رسیده دیده میشوند.

Plasmodium vivax : گلبولهای قرمز آلوده بزرگتر از معمول و دانه های شوفنر در گلبولهای آلوده به این انگل دیده میشوند.

 

Plasmodium malarie :همانند ویواکس بیماریزایی شدیدی ندارد پلاسمودیوم مالاریه در مقایسه با ویواکس تاثیر کمتری روی گلبولهای قرمز آلوده .دارد گلبولهای قرمز بزرگ نمیشوند و در شرایط طبیعی دانهه ای رنگی نیز به چشم نمی خورند ولی در رنگ آمیزیهای اختصاصی به صورت نامنظم دانه ها  (دانه های زیمن) به خوبی روی سیتوپلاسم دیده میشوند.

Plasmodium ovale : از نادرترین گونههای آلوده کننده انسان است. از نظر مرفولوژیک شباهتهای زیادی به مالاریه دارد. در سلولهای میزبان دانه های شوفنر و بزرگی گلبولی اندکی کمتر از ویواکس دیده می.شود. گلبولهای قرمز انعطاف پذیر میشوند و در اثر تهیه گسترش نازک تا حدی کشیده شده و شبیه به تخم مرغ میگردند و دریک طرف پاره به نظر می آیند.

 

Babesiois : اکثر اعضای این ،خانواده پستانداران و تعداد محدودی از پرندگان یا خزندگان را آلوده می.کنند. در مراحل داخل گلبولی به روش دو تایی یا جوانه زدن به ۲ و به ندرت به ۴ انگل تقسیم میشوند انتقال عامل عفونت به وسیله گونه های مختلف کنه ایکسودیده صورت میگیرد. تشخیص عفونت به وسیله شناسایی پارازیتهای داخل گلبولی در رنگ آمیزی گیمسا صورت میگیرد. داخل گلبولهای آلوده معمولا تعدادی از آنها دیده میشود و بسیار شبیه پلاسمودیوم فالسیپاروم هستند. از روی فقدان پیگمان هموزوئین درون گلبولهای آلوده میتوان آنها را از پارازیتهای مالاریایی تشخیص داد.

 

Tripansoma : بروسئی گامبینس در اکثر موارد و بروسئی رودزینس در اقل موارد عامل بیماری خواب میباشد که به وسیله گزش مگس تسه تسه (Glossina)  به انسان منتقل میشود و در آفریقا شایع است.

 

Neutrophil :  اندازه آن ۱۰ تا ۱۵ میکرون است. سیتوپلاسم به رنگ صورتی روشن و دارای گرانولهای صورتی تا مایل به بنفش می.باشد هسته دارای ۲ تا ۵ لوب و به صورت میانگین ۳ لوب می.باشد. رنگ هسته آبی تا ارغوانی تیره با الگوی کروماتین خشن میباشد. در شمارش افتراقی گلبولهای سفید بین ۳۷ الی ۷۷ درصد در خون محیطی دیده میشود.

 

Eosinophil : سلولهایی به اندازه ۱۲ تا ۱۷ میکرون هستند. سیتوپلاسم به رنگ صورتی روشن، دارای گرانولهای درشت و فراوان و به رنگ نارنجی متمایل به قرمز هستند. هسته دارای ۲ ،لوب به رنگ آبی تا ارغوانی تیره و الگوی کروماتین متراکم تر از نوتروفیل است. در شمارش افتراقی بین ۲ تا ۵ درصد لکوسیتها را به خود اختصاص میدهد.

 

Basophil :اندازه سلول 10 الی 14 میکرون است. سیتوپلاسم دارای گرانولهای درشت به رنگ بنفش تا آبی تیره می.باشد با رنگ آمیزی رایت قابل روئیت هستند .هسته ممکن است ،گرد شبیه به سلولهای باند و یا سگمانته باشد و گرانولای سیتوپلاسمی معمولا روی آن را پوشانیده است در شمارش افتراقی بین صفر تا یک درصد دیده میشود.

 

Lymphocyte : سلولی به اندازه 8 تا 10 میکرون است. دارای مقدار کمی سیتوپلاسم در حاشیه سلول و به رنگ آبی .است هسته این سلول فشرده و نسبت هسته به سیتوپلاسم زیاد به رنگ ارغوانی با الگوی کروماتینی متراکم میباشد.

 

Monocyte : اندازه این سلول 14 تا 20 میکرون است. دارای سیتوپلاسم فراوان آبی مایل به خاکستری با حاشیه منظم و گرانولهای ظریف ارغوانی و گاهی اوقات دارای واکوئل است . هسته نامنظم است و دارای الگوی کروماتین ظریف و رشته ای است. در شمارش افتراقی بین 3 تا 8 درصد لکوسیتهای خون محیطی را شامل میشود.

 

Band cell : سلول نابالغ نوتروفیل با هسته U شکل

 

Metalyelocyte : سلول نابالغ نوتروفیل با هسته C شکل

 

Myelocyte : سلول نابالغ نوتروفیل با هسته D شکل

 

Promyelocyte : سلول نابالغ با کروماتین باز ، بدون هستک با سیتوپلاسم گرانولر

 

Myeloblast : سلول نابالغ با کروماتین باز ، هستک دار گاها با سیتوپلاسم aurدار 

 

 

Prolymphocyte : سلول نابالغ با کروماتین متراکم ، هستک دار  ،باسیتوپلاسم بیشتر

 

Lymphoblast : سلول نابالغ با کرماتین متراکم ، بدون هستک با سیتوپلاسم کمتر 

 

Promonocyte : سلول نابالغ با کزماتین باز ، هستک دار ، با هسته نامنظم 

 

 

Monoblast: سلول نابالغ با کروماتین باز ، بدون هستک ، با هسته منظم 

 

Hypersegmented PMN : نوتروفیلهای هایپرسگمنت به حالتی گفته میشود که در آن تعداد لوبهای نوتروفیل افزایش یافته باشد. این حالت در آنمی مگالوبلاستیک شیمی درمانی با داروی متوتروکسات و در فقر آهن شدید دیده میشود. اگر در شمارش افتراقی گلبولهای سفید بیشتر از ۵ درصد نوتروفیل ۵ لوبه و یا بیش از یک درصد نوتروفیل ۶ لوبه دیده شود هایپرسگمانته گزارش میشود.

 

Pyknotic PMN :  هسته چروکیده و فشرده ی پررنگی است که در  در سلولهای مرده دیده میشود 

 

Toxic granulation :  رنگدانه های آبی تیره تا ارغوانی از جنس گرانولهای آزروفیلیک که به مقدار کم تا زیاد در سیتوپلاسم ،متامیلوسیت باند و نوتروفیل دیده میشوند این گرانولها ممکن است به صورت آرتیفکت به دلیل تکنیک نادرست رنگ آمیزی نیز مشاهده شوند.

 

Degranulation : حالتی است که در آن نوتروفیلها فاقد گرانولهای سیتوپلاسمی بوده و یا دارای کاهش محسوسی در تعداد این گرانولها میباشند. این حالت در اثر عوامل ارثی اکتسابی و یا ممکن است به صورت كاذب ایجاد شوند.

 

Dohl bodies :  انکلوزیونهای سیتوپلاسمی به رنگ آبی کمرنگ گرد یا بیضی و به قطر ۱ تا ۵ میکرون میباشند و معمولا در حاشیه سیتوپلاسم سلولهای باند یا نوتروفیل دیده میشوند در حالات توکسیک مانند مخملک، سپتی سمی سوختگی و سرخک، بیماریهای عفونی آنمی ،پرنیسیوز لوسمی میلوئیدی مزمن سندرمهای میلوپرولیفراتیو و آنمی همولیتیک دیده میشوند.

 

Vacuolization :  در برخی حالات عفونی در سیتوپلاسم نوتروفیلها واکوئلهایی دیده میشوند و اغلب با گرانولهای توکسیک همراه می.باشند. وجود واکوئل در بیشتر از 10 نوتروفیلها در نمونه تازه حائز اهمیت است در اثر ماندن طولانی نمونه خون در مجاورت EDTA نیز واکوئلهای کاذب کوچک و فراوان در تمام نوتروفیلها دیده میشود.

 

Barr body :  زائده کروی شکل و یا شبیه چوب کبریت هستند که از یکی از لوبهای سلولهای نوتروفیل خارج شده اند و در 3 درصد نوتروفیلهای زنان مشاهده میشوند به آن کروموزوم جنسی غیرفعال نیز میگویند.

 

LE cell :  سلول نوتروفیلی است که در داخل سیتوپلاسم آن جسم ،بزرگ کروی شکل و ارغوانی رنگی از جنس اسیدنوکلئیک که فاقد ساختار کروماتینی است دیده میشود هسته این نوتروفیل معمولا به یک طرف سلول رانده شده و به نظر میرسد که جسم خارجی را دربرگرفته است. مشاهده حتی یک سلول LE در نمونه مورد‌ آزمایش به عنوان نتیجه مثبت گزارش میشود.

 

Alder reilly anomaly : یک نوع اختلال ارثی با گرانولهای غیر طبیعی آزروفیلیک در تمام گلبولهای سفید است. این گرانولها مشابه گرانولهای توکسیک میباشند با این تفاوت که دائمی بوده و توزیع یکنواخت و پراکنده ای در تمام سیتوپلاسم دارند.

 

May hegglin anomaly : یک اختلال ارثی و نادر است که با لکوپنی، ترومبوسیتوپنی پلاکتهای بزرگ و انکلوزیونهای آبی خاکستری در سیتوپلاسم رده گرانولوسیتی و نیز در منوسیتها تشخیص داده میشود اجسام میهگلین بزرگتر از اجسام دوهل بوده و دوکی شکل هستند و نیز در همه لکوسیتها دیده میشوند.

 

Pelger huet anomaly : یک نوع اختلال ارثی است که تنها یافته آن کاهش سگمانتاسیون هسته نوتروفیلها .است در فرم هتروزیگوت هسته دمبلی شکل یا به شکل بادام زمینی و در فرم هموزیگوت هسته کاملا گرد است. پلگرهوت کاذب در اختلالاتی از قبیل لوسمی میلوئیدی مزمن، سندرمهای میلودیسپلاستیک، لوسمی حاد میلوم مولتیپل برخی از عفونتها و بالاخره در اثر مصرف بعضی از داروها دیده میشود

 

Chediac higashi syndrome :  یک نوع اختلال ارثی است که در آن گرانولوسیتها منوسیتها و لنفوسیتها حاوی گرانولهای بزرگی از جنس لیزوزومهای غیر طبیعی  هستند

 

nRBC : گلبول قرمز هسته دار مرحله قبل از رتیکولوسیت است.‌در شمارش با لنفوسیت اشتباه میشوند. نسبت به لنفوسیت داراری سیتوپلاسم بیشتر است.

 

 

LGL : لنفوسیت  بزرگ با اندازه سلول 12 الی 16 میکرون است. سیتوپلاسم آبی کمرنگ و گرانولدار می باشد. هسته آن  نسبتا فشرده و نسبت هسته به سیتوپلاسم کم و به رنگ ارغوانی کمرنگ تر از نوع کوچک  میباشد. به انها لنفوسیت natural killer هم گویند. گاها ممکن است ستوپلاسم گرانول نداشته باشد که لنفوسیت ترانسفورم گویند.

 

Plasma cell : سلولی به اندازه 12 تا 20 میکرون است هسته سلول کاملا گرد و در حاشیه سلول قرار گرفته .است دارای کروماتین فشرده و پاراکروماتین واضح می باشد سیتوپلاسم آبی تیره فاقد گرانول  و در اطراف هسته ناحیه روشنی دیده میشود. گاها واکوئلهای سیتوپلاسمی دیده میشود که مت سل گویند و اگر هستک داشته باشد پلاسمابلاست گویند .در میلومای مولتیپل تشخیص بر اساس حضور حداقل 10 پلاسما سل از) کل سلولهای هسته دار در مغزاستخوان است در خون محیطی آنمی نرموکروم نرموسیتیک گاهی اوقات با سلولهای قرمز هسته دار دیده میشود یکی از برجسته ترین یافته های خون محیطی وجود گلبولهای قرمز رولو است.

 

Reactive lymphocyte : دارای هسته منظم با کروماتین فشرده و سیتوپلاسم نامنظم و فراوان با حاشیه بازوفیلی است. غشاء سیتوپلاسمی در مجاورت گلبولهای قرمز فرورفتگی دارد.

 

Atypical lymphocyte : لنفوسیتهای دیسمورفیک بزرگ شده که علاوه بر سیتوپلاسم نامنظم با هسته نامنظم شبیه منوسیت مشخص میشوند رشته های کروماتین فشرده به موازات طول هسته دیده میشود.

 

Smudge cell :  سلولی با منشاء لنفوسیتی است. فاقد سیتوپلاسم بوده شکل و الگوی کروماتینی مشخص داشته و دارای هسته دگرگون شده است. در وضعیتهایی که تعداد لنفوسیتها افزایش دارند به ویژه در لوسمی مزمن لنفوئیدی بیشتر دیده میشوند.

 

Rieder cell : لنفوسیتهایی هستند که نسبت هسته به سیتوپلاسم آنها زیاد و هسته به شکل برگ شبدر میباشد این حالت معمولا در بدخیمیهای لنفوئیدی دیده میشود.

 

Platlet :  اندازه این سلول بین ۱ الی ۴ میکرون است. هسته ندارد و سیتوپلاسم آن به رنگ آبی روشن است دارای گرانولهای آزروفیلیک و ظریف با غشاء سیتوپلاسمی نامنظم می.باشد تعداد مطلق آن در هر میلیمتر مکعب خون محیطی ۱۵۰۰۰۰ الی ۴۵۰۰۰۰ عدد است.

 

Aggregation : تجمع پلاکتی در گسترش تهیه شده از خون محیطی حاوی EDTA گاهی اوقات تجمع پلاکتی دیده میشود.این حالت غیراختصاصی است و تنها موجب ترومبوسیتوپنی کاذب در آزمایش CBC میگردد

 

Large form : 

 

 

 

Bone marrow stem cells

 

 

 

Polychromatic erythrocyte(Reticulocyte)

 

Orthochromatic normoblast(nRBC)

 

Polychromatic normoblast

 

Basophilic normoblast

 

Pronormoblast(Erythroblast)

 

 

Makakariocyte

 

 

Megakarioblast